Alonso még nem a Ferrarié 1

Még a Renault-hoz is kötődik

2010-től a Ferrarinál versenyez Fernando Alonso, ám a kétszeres világbajnok spanyol hivatalosan még nem az olaszoké. Csak tipp, hogy Alonso részt vesz a Ferrari szezonzáró, World Finals névre keresztelt rendezvényén Valenciában ezen a hétvégén, hivatalosat erről senki nem mond.  

Ennek oka, hogy Alonso év végéig szigorúan a Renault versenyzője, így a nevében a Ferrari nem adhat ki nyilatkozatot. “Alonso még nem hivatalos csapattag, köszönhetően szerződéses kötelezettségeinek, amelyek előző csapatához és szponzoraihoz kötik” – áll a Ferrari sajtóosztályának közleményében.  

Valószínű azért, hogy Alonso ott lesz Valenciában, de élő szerződése miatt ruháján biztosan nem lesznek a Ferrarihoz köthető logók. Bár a múlt hétvégén már járt Maranellóban, hivatalosan így is először vesz majd részt új munkaadója valamilyen nyilvános eseményén. 

A World Finals keretében rendezik az olasz, az európai és az észak-amerikai Ferrari Challenge Pirelli Trophy, valamint a Shell Ferrari Historic Challenge döntő versenyeit.