A Toro Rosso a Német Nagydíj után küldte el a másfél szezon alatt nem sokat mutató volt négyszeres ChampCar-bajnokát, Sebastien Bourdais-t, helyére pedig az alig 19 éves Jaime Alguersuarit ültette. A minden idők legfiatalabb F1-eseként bemutatkozó spanyol az előléptetést megelőzően a World Series by Renault-ban küzdött, és úgy döntött, hogy az idényét abban a sorozatban is végigcsinálja.

“Egyrészt sokat hozott számomra, másrészt viszont hatalmas hiba volt” – mondta a párhuzamos versenyzésről Alguersuari a Diairo Sportnak.

“Mindkét sorozatba energiát fektettem, de így egyikre sem tudtam koncentrálni. Míg mások 120 százalékos formában érkeztek a futamokra, én nem. Ez hiba volt” – magyarázta.

Alguersuari közvetlenül a Magyar Nagydíj utáni, majd az Olasz és a Szingapúri, valamint a Japán és a Brazil Nagydíj közti hétvégéken is versenyzett a WSR-ben, ahol végül hatodikként zárt, de az F1-ben néhány baleseten kívül nem mutatott semmi igazán figyelemreméltót. Azt ígéri, hogy 2010-re már felkészültebb lesz.

“Hat tesztnapom lesz az idény előtt, ami jó alap lesz, hogy a lehető legjobb formában érjek az idény végére. Az eleje így is nehéz lesz, mert elég sok pályát nem ismerek, de a végére elég jó lehetek” – mondta.

Alguersuari november 6-tól egyébként a SEAT hivatalos nagykövete is lett – a megállapodás értelmében a spanyol versenyző a pályán kívül a márka által rendelkezésére bocsájtott különleges modellel, egy Leon CUPRA R változattal közlekedik majd.