A 2008-2009-es GP2 Asia sorozatot ugyan megnyerte, de a nyári fő szériában nem sokat mutatott idén a Toyota tartalékosa, Kamui Kobayashi, ezért is jelentett meglepetést, hogy Brazíliában, majd a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon is milyen harciasan, meggyőzően szerepelt.

A Toyota F1-es jövője csak két hét múlva, a japán gyártó igazgatótanácsának ülésén dől majd el, de könnyen lehet, hogy éppen Kobayashi szereplése lesz az, ami miatt úgy dönthetnek, hogy egy potenciális hazai sztárral az autóban inkább maradnak.

A 24 éves pilóta szinte biztosra veheti a versenyzői állást, ha a csapat marad.

“Nagyon úgy néz ki!” – mondta a csapatfőnök, John Howett a kérdésre, hogy Kobayashit ültetik-e az egyik autóba 2010-ben. “Nagyon erős eredményt produkált, komolyan meg kell fontolnunk. Egészen lenyűgözött, nagyon elégedettek voltunk. Nagyon tetszik ez a küzdőszellem! Nem fél senkitől, ez nagyon jó dolog!” – dicsérte az angol a kis japánt.

Howett elismerte, hogy a GP2-es teljesítménye miatt egy kicsit kételkedtek Kobayashiban, de az elmúlt két futam minden kétséget eloszlatott. Még az is előfordulhat, hogy akár egy újabb fiatalt is az autóba ültetnek.

“Igen, egy kicsit hezitáltunk. Azt mindig is tudtuk, hogy nagy küzdő, de a GP2-ben nem tűnt igazán versenyképesnek, az ember mindig óvakodik a kockázattól. Most megtanulhattuk, hogy bátrabbnak kell lenni a pilótakérdésben, nem kell mindig a kockázatmentes megoldást választani.”