Blöff vagy komoly?

Blöff vagy komoly?

Jó ideje arról szólnak már a hírek, hogy a Brawn GP-nek bajnoki címet hozó Jenson Button és a csapat szerződéshosszabbítási tárgyalásai elakadtak, a gond a pénz. Button többet szeretne, míg Ross Brawn nem kíván nagyon bőkezű lenni. A csapatfőnök ennek ellenére nemrég azt mondta, 99 százalékban biztos benne, hogy a bajnok marad, de Button még taktikázik.

Az angol korábban azt állította, hogy a bajnoki cím megszerzése után azonnal megkezdik a tárgyalást, Abu-Dzabiban viszont azzal állt elő, hogy csak a szezonzárót követően állnak neki a megbeszéléseknek. Button azt is kijelentette, más csapatok is vinnék – persze az is lehet, hogy ezzel csak az alkupozícióját akarja erősíteni.

“Egyelőre még nem akarok a jövőről beszélni. Több F1-csapat is megkeresett, de erről nem mondhatok többet, mert ez bizalmas dolog. Elsősorban erre az idényre akartam koncentrálni, arra, hogy megnyerjem a címet. Az elmúlt hónapok nem voltak megfelelőek a tárgyalásra, mert csak a versenyzésre akartam figyelni.”

“A célom, hogy jövőre is olyan autóban üljek, amellyel futamokat nyerhetek és győzhetek a bajnokságban. Mindig is ez volt a legfontosabb, versenyzőként ez a lényeg, 2010-hez is így állok hozzá. A mezőnyből bárki ellen kiállok, ez a Forma-1 igazi kihívása, ezt imádjuk benne” – mondta leendő csapattársáról Button, aki miután az újságírók a McLarenre és Lewis Hamiltonra tett célzásként próbálták értelmezni az elhangzottakat, tisztázott. “Nem Lewisról beszélek, csak úgy általában” – mondta.