A tévéből jól ismert Rosato az egyik új lotusos

A tévéből jól ismert Rosato az egyik új lotusos

Bár kimondottan zavaros a jövőre a Forma-1-be visszatérő malajziai hátterű Lotus nevű csapat és a Nagy-Britanniában ezen a néven működő sportkocsigyártó viszonya, az egyetlen biztos pont a közös tulajdonos, a Proton, hírek azért érkeznek tőlük.

Ma két új szakember leigazolását is bejelentették: az egyikük a korábban a Ferrari F1-es csapatánál, valamint a FIAT és a Maserati motorsportrészlegénél is dolgozó, legutóbb az egy idény után földbe állt “ázsiai NASCAR”-nak becézett Speedcar szériában tevékenykedő Claudio Berro lesz, aki a Lotus motorsport-igazgatói posztját kapja.

A hírt a szintén volt ferraris Danny Bahar közölte, aki a sportkocsigyártó Lotus vezére.

“A Lotusnak páratlan motorsporthagyománya van, nem csak az F1-ben, de a túraautózásban, a ralizásban, Le Mans-ban és az Indy 500-ban is. Egyetlen más autógyártó sem mondhat magáénak ilyen széles körű sikereket. Alig várom, hogy a Lotust újra a motorsport csúcsai felé vezessük. Nem is csak a győzelem kedvéért, hanem hogy bizonyíthassuk a Lotus sportkocsijai és leendő versenyautói közti kapcsolatot is” – mondta a kinevezésről Berro.

Berro mellett egy másik, az F1-es közvetítésekről jól ismert figura is a Lotusnál köt ki: a Ferrarinál egykor lótifutiként kezdett, de végül a biztonsági és logisztikai főnöki posztra jutott szőke óriás, a kanadai francia Gino Rosato is átigazolt, méghozzá rögtön a cég alelnöki székébe ül.