Jenson Button már világbajnokként utazhat a szezonzáróra Abu Dzabiba, az angol pilóta ennek megfelelően kellően felszabadultan várja a futamot. “Fantasztikus érzés, hogy úgy utazhatok az utolsó futamra, hogy már elértem a célomat: megnyertem a világbajnokságot, a csapat pedig első lett a konstruktőri versenyben” – nyilatkozta Button. “Stílusosan akarjuk befejezni a szezont nagyszerű eredménnyel, de azért nyugodtabbak lehetünk, mint általában.”

“Bahrein után kicsit körülnéztem a környéken, természetesen az épülő pályát is meglátogattam. Még a sok munkagéppel együtt is lenyűgözőnek tűnt a pálya, a szervezők nagyszerű munkát végeztek.”

“Mindig jó mulatság kipróbálni egy új pályát, pláne egy olyat, amely olyan egyedi, mint a Yas Marina a maga különleges bokszkijáratával és a vegyes nappali, esti fényviszonyokkal. Biztos vagyok benne, hogy Abu Dzabi profi házigazda lesz és szépen zárul a 2009-es szezon.”

Rubens Barrichello a második helyért csatázik Sebastian Vettellel, a versenyt felvezető, hivatalos Brawn-anyagban azonban szó sem esett erről. “Mindig nagy kihívás új pályán versenyezni, a vonalvezetés egyszerre tűnik szórakoztatónak és komolynak” – fogalmazott Barrichello. “Érdekes lesz nappal rajtolni és villanyfénynél célba érni.”

“Fontos lesz a csütörtöki pályabejárás, hogy megszerezzük az első benyomásokat a karakterisztikáról. A pénteki első körök a pálya felgumizásával telnek majd, de innentől a szokásos programot követjük. Erős hétvégével szeretném befejezni a szezont.”