Megint vezetné

Valentino Rossi a hétvégén Malajziában hatodik MotoGP- és összesen kilencedik motoros világbajnoki címét is megszerezte. A Doktor jutalmul újabb F1-es tesztre vágyik a Ferrarinál, de az egyre valószínűtlenebb, hogy ennél komolyabbra is fordulhat még a kapcsolata a maranellói csapattal.

“Sms-ben már megkérdeztem Domenicalit (a Ferrari csapatfőnöke), hogy tesztelhetnék-e megint” – mondta Rossi arra az újságírói kérdésre, hogy mivel szeretné megünnepelni az újabb sikert.

Az olasz motoros ász korábban már több alkalommal is vezette a vörös F1-est, sőt két hónapja még az is felmerült, hogy beugorhatna a sérült Felipe Massa helyett a monzai futamra, de összességében egyre kisebb az esélye, hogy két kerékről a Forma-1-re váltson. “Ahogy múlnak az évek, egyre öregebb lesz az F1-hez, egyre csökken ennek a valószínűsége” – mondta a lassan 31 éves versenyzőről yamahás csapatfőnöke, Davide Brivio.

Rossinak 2010 végéig van MotoGP-s szerződése, de valószínű, hogy a jövő év után inkább a ralizás, mint az F1 felé veszi az irányt, erre utal az is, hogy a WRC jövő évi mexikói fordulóján egy Ford Focusszal versenyez majd.