Lovagi címet Ross Brawnnak! 1

Sir Ross?

Ross Brawn bő másfél évtizede sikert sikerre halmoz a Forma-1-ben. Az 54 éves angol előbb Michael Schumacher két benettonos, 1994-es és ’95-ös bajnoki címében játszott kulcsszerepet, majd a Ferrarinál 2000-től sorozatban ötször ismételt még a némettel, idén pedig a megszűnés széléről visszarángatott csapatával, a Brawn GP-vel szerezte meg a konstruktőri és Jenson Buttonnak köszönhetően az egyéni bajnoki címet is.

Brit nagyágyúk szerint kijárna neki a lovagi cím, kiérdemelte már, hogy a királynő jóvoltából a neve elé kerülhessen a Sir előtag.

“Az uralkodói elismerés elég ritka a sportunkban, de a megfelelő személy nagyon is megérdemelné. Ross kitüntetése nagyon helyes lenne” – mondta Bernie Ecclestone a Sunday Expressnek.

“Teljesen meg vagyok győződve róla, hogy Rossnak kijárna a lovagi cím” – nyilatkozta a Forma-1 “angol hangja”, a legendás kommentátor, Murray Walker.

Legutóbb Lewis Hamilton részesült hasonló elismerésben, miután tavaly megnyerte a bajnoki címet, bár a mclarenes csak a kitüntetés legalacsonyabb fokozatát kapta meg, így a Sir címet nem.