Ahogy már többször is írtuk, a Brazil Nagydíjon a 2009-es bajnoki címet megszerző Jenson Buttonnak egyelőre nincs szerződése a Brawn GP-nél jövő évre, ugyanis annak ellenére, hogy mindkét fél kívánja a folytatást, a fizetés kérdésében nem értenek egyet.

A brawnos hosszabbítás elakadása miatt felröppentek olyan pletykák is, hogy az állítólag túl sokat kérő Kimi Räikkönen helyett a McLaren esetleg lecsap Buttonra és őt ülteti Lewis Hamilton mellé 2010-re, de a wokingi csapat legnagyobb résztulajdonosa és egyben motorszállítója, a Mercedes gyorsan cáfolt.

“Pillanatnyilag nem folytatunk tárgyalást Jenson Buttonnal, de megértem, hogy az angolok arról álmodnak, hogy két angol világbajnok kerülhetne egy angol csapathoz – az álmok azonban nem mindig válnak valóra” – nyilatkozta a Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug.

A legvalószínűbb, hogy Buttonnak sikerül majd megegyeznie a Brawnnal és jövőre – amikor a Mercedes már tulajdonosként is belép – is náluk versenyez, partnere pedig a német Nico Rosberg lesz.