Jenson Button februárban az egykori Honda-csapat túlélésének érdekében, a vezetőségi kivásárlás megkönnyítésére fizetése több mint feléről lemondott, nagyjából 3,5 millió euróért versenyzett idén. A múlt hétvégén bajnokká vált angol a siker nyomán természetesen többet szeretne, a Brawnnál mélyebben kell majd a zsebükbe nyúlni, ha szeretnék őt megtartani.

Az olasz Gazzetta dello Sportnak maga a tulajdonos-csapatfőnök, Ross Brawn is elismerte, hogy finoman szólva sem fizették túl Buttont.

“Majdnem ingyen versenyzett, az év elején beleegyezett, hogy a korábbi pénzének kevesebb mint felét kapja, hiszen a munkanélküliség volt a másik lehetőség” – mondta a “nagy medve”.

Azt már jó ideje lehetett tudni, hogy a csökkentett fizetés mellett Button idén saját zsebből fizette az utazási és szállásköltségeit is, de a brit Telegraph most azzal fejelte ezt meg, hogy a pilóta még a versenyoveralljának tisztíttatását is maga intézte, és a csapat még az ez utáni számlákat sem volt hajlandó téríteni neki.

Ha túl sokat spórol Brawn, ők is leléphetnek

Ha túl sokat spórol Brawn, ők is leléphetnek

Ha túl sokat spórol Brawn, ők is leléphetnek


Persze nemcsak Buttonnál húzták meg a nadrágszíjat, a brit sajtóban több helyütt is arról írnak, hogy a téli megmenekülés után a leépítést megúszott alkalmazottak, köztük vezető beosztású mérnökök is elégedetlenek a prémiumukkal és állítólag a McLaren, a Ferrari és a Red Bull is igyekszik jobb ajánlatokkal elcsábítani jó néhány brawnost.