Az FIA két hét múlva távozó elnöke, Max Mosley a német Welt am Sonntagnak adott hétvégi interjújában a visszavonulása utáni terveivel kapcsolatban elmondta, hogy nem hiányzik neki majd a munka, így is lesz elég dolga. Megírja majd az emlékiratait is.

“Valószínűleg néhány ügyvédnek is munkát ad majd. Ha elmondom az igazságot, az jó pár embert felbőszít majd” – mondta a 69 éves angol, utalva arra is, hogy a tavalyi szexbotrányának feltételezett kitervelőiről is leránthatja a leplet.

Mosley azt is hangsúlyozta, hogy a két utódjelöltje – Jean Todt és Ari Vatanen – közül azért állt az egyikük (Todt) mellé, mert ha nem tette volna, akkor folyamatosan ezzel a kérdéssel nyaggatnák. Vatanennel sincs baja, állította, de tapasztalatlannak tartja. Akárki is lesz azonban az új elnök, Mosley kemény munkát ígér neki a Forma-1-gyel kapcsolatban.

“A Forma-1-ben továbbra is konfliktusok lesznek. Bernie Ecclestone-ék cége folyamatosan küzd a csapatokkal a pénzek elosztása miatt, a csapatok pedig egymással a szabályok miatt. Az ilyen légkörben, ahol hatalmas pénzek és óriási egók mozognak, az FIA feladata a semlegesség, az egyensúlyozás. Hálátlan, herkulesi erőt kívánó feladat” – mondta.

Bár az eredeti tervek szerint 26, sőt Mosley szándéka szerint akár 28 autó is indulhatna jövőre, az elnök nem biztos benne, hogy 13-14 csapat indul 2010-ben. Mosley tart tőle, hogy a Renault és a Toyota is kiszállhat: “Még nem tisztázott minden, de tudomásom szerint legalább 22 autó lesz az idény kezdetén.”