Robert Kubica 2010-ben a Renault-nál folytatja a pályafutását, és a lengyel már alig várja, hogy vége legyen az idei szezonnak. A pilótának pocsék éve volt a BMW-vel, de ennél sokkal jobban elege lett a folyamatos botrányokból és hatalmi harcokból.

“Túl sok a politika. Ez nem jó a sportnak, nem jó nekem és nem jó a nézőknek sem. Sosem láttam még ilyennek a Forma-1-et. Nem tudom, mennyire ártott ez az idény, de az biztos, hogy a politika szempontjából a valaha volt legrosszabb volt. Én csakis arra szeretnék koncentrálni, amit imádok, azaz a versenyzésre, de ez idén lehetetlen volt” – nyilatkozta a lengyel az Evening Standardnak.

Kubica leendő csapata, a Renault sem úszta meg épp makulátlanul 2009-et, a tavaly Szingapúrban megrendezett balesettel megbundázott futam alaposan besározta a francia alakulatot, és a történtek miatt a csapatfőnök, Flavio Briatore és a főmérnök, Pat Symonds is távozott.

“Két kulcsember elvesztése elég komoly érvágás, biztosan hatása lesz a csapat jövőbeli működésére. De gyorsan reagáltak, kezelték a problémákat, igyekeznek a lehető legjobban tenni a dolgukat” – mondta a versenyző a Renault-ról, akikkel a “reményei szerint a bajnoki címért küzdhet” majd.

Kubica a BMW-től való távozása és a Renault-nál kezdődő jövő évi munka között is versenyezni akar, természetese a nagy szerelem, a rali lesz a program:

“Imádok hóban vezetni, télen szeretnék ralizni. Nem tudom még, hol, de nem is izgat, a lényeg, hogy hó legyen!” – mondta.