Bár a Toyotától év végén szinte garantáltan távozó Jarno Trulli szeretne továbbra is az F1-ben maradni – egyes pletykák az új Lotus-csapathoz kötik -, a 35 éves olasz azért óceán túlpartján is belekóstol az autóversenyzésbe. Novemberben NASCAR-tesztre készül.

A NASCAR csak móka, a cél az F1

A NASCAR csak móka, a cél az F1

A NASCAR csak móka, a cél az F1


Trulli az F1-es idény vége után a NASCAR csúcskategóriájában, a Sprint Cupban versenyző Michael Waltrip Racing vendégeként lesz ott a széria utolsó három versenyhétvégéjén, és a csapat Toyota Camryjébe is beül majd egy tesztre az utolsó előtti helyszínen.

“Amint köztudott, ez nem könnyű sport. De időről időre a formaautós versenyzőknek és számunkra is adódik valami lehetőség, amikor ismerkedhetünk egymással” – nyilatkozta a korábban a McLaren vezető szerelőjeként dolgozó, ma már a MWR-nél tevékenykedő Steve Hallam. “Egyelőre nem érdemes túl sokat belelátni ebbe, mert mindkét félnek fel kell mérnie, hogy mire is képes” – tette hozzá.

Az olasz pilóta gyorsan reagált a hírekre: “Szeretném tisztázni a helyzetet a NASCAR-tesztemet illetően. Tavaly ott voltam a michigani versenyen, ami nagy élmény volt. A NASCAR az egyik legjelentősebb autóverseny-sorozat, és nagyon kíváncsi voltam rá. Akkor megkérdeztem a toyotásokat, hogy kipróbálhatnék-e egy autót egyszer. A Belga Nagydíj előtt szóltak, hogy mehet a dolog. A csapatvezetés is engedélyezte, így novemberben vezethetek két napot.”

“De szeretném hangsúlyozni, hogy csakis a személyes élményszerzésről van szó, 100 százalékosan a Forma-1-re koncentrálok” – mondta Trulli.

Piquet itt kezdheti

Piquet itt kezdheti

Piquet itt kezdheti


Trulli mellett egy másik volt F1-es, az egykori Lotus-, Tyrell-, Ferrari- és Toyota-pilóta, a 42 éves finn Mika Salo is tesztel majd az MWR-nél.

A bundabotrány miatt az F1-ben nem sok jövővel rendelkező Nelsinho Piquet is a NASCAR-ral próbálkozik, ő és honfitársa, az IndyCarban versenyző Vitor Meira a jövő héten a jóval kisebb presztízsű, pick-upokat versenyeztető Camping World Truck szériában tesztel majd a Red Horse csapat jóvoltából.