Hivatalos: Kubica a Renault-é 1

A Renault-nál folytatja

Már jó ideje nyílt titok, de mostantól hivatalos is: Robert Kubica 2010-től a Renault versenyzője lesz.

“Nagy örömmel szerződtettük Robertet a a Renault-csapathoz. 2006-os bemutatkozása óta szemmel tartottuk, mivel a generációja egyik legjobb adottságokkal rendelkező versenyzője, aki be is váltotta az ígéretet, nagyszerű, hogy a mi autónkba ül a jövő évben. A Renault-nak nagy reményei és céljai vannak a jövővel kapcsolatban, és úgy érezzük, hogy Robert fontos szerepet játszhat ezek megvalósulásában” – mondta a csapatfőnök, Bob Bell.

“Örömmel csatlakozom a Renault-hoz a 2010-es idényben. Különleges viszonyom van velük, hiszen miután 2005-ben megnyertem a World Series by Renault-t, tesztlehetőséget kaptam tőlük, ami aztán az F1-es bemutatkozásomhoz vezetett. A Renault-val osztozunk a győzni akarásban, és tetszik a nyitott, barátságos hozzáállásuk. Nagyon bízom benne, hogy együtt a mezőny élén lehetünk és a bajnoki címért küzdhetünk majd!” – mondta a 24 éves Kubica.

A lengyel a 2006-os Magyar Nagydíjon mutatkozott be a Forma-1-ben a BMW Saubernél, és azóta is a svájci-német csapat pilótája volt. Elméletileg 2010-re is volt szerződése velük, de a BMW kiszállásának bejelentése után szabaddá vált. Arról nem tudni, hogy a renault-s szerződés hány idényre szól, ahogy a jövő évi másik pilóta személyéről sem közölt semmit a csapat.