Szép volt, de nem elég

Szép volt, de nem elég

Hiába szerzett Szingapúrban Timo Glock, a Japán Nagydíjon pedig Jarno Trulli egy-egy második helyet, a csapat ennek ellenére nem ragaszkodik a két versenyzőhöz. Nem kizárt a maradásuk, de valószínűbb, hogy új felállásban vágnak neki a következő idénynek.

A hírek szerint a Ferraritól elküldött Kimi Räikkönen és a BMW-s Robert Kubica iránt is érdeklődtek, de úgy tűnik, hogy a lengyel mostanra megegyezett a Renault-val.

“Úgy tűnik, hogy Robert már kicsúszott a kezünkből, a jövő héten meglátjuk, mit is tegyünk. Ami Trullit illeti, vele is várakozó állásponton vagyunk. Szép munkát végzett, de az egész idényt figyelembe kell vennünk. Nem valószínű, hogy velünk marad, de semmit sem zárnánk ki. Minden a pilótapiacon a következő pár hétben zajló mozgásoktól függ, ha jön valaki, akit jobb lehetőségnek látunk, akkor őt szerződtetjük. Jarno nagyon jól teljesített ma, de a győzelemhez egy kicsit több kell” – mondta a csapatfőnök, John Howett.

Trulli a verseny után cáfolta, hogy az újabb toyotás szerződés reményében igyekezett Suzukában, abban viszont biztos, hogy lesz még helye az F1-ben: “Őszintén szólva nem igyekszem megtartani a toyotás helyemet. A Toyotáért, de önmagamért is versenyzek.”

A csapatnál azt is megerősítették, hogy az időmérős balesete miatt a vasárnapi futamot kihagyni kényszerült Glock két hét múlva Brazíliában már versenyzésre alkalmas állapotban lesz, biztosan rajthoz áll.