Rubens Barrichello valószínűleg nem maradhat a Brawnnál, minden bizonnyal Nico Rosberg érkezik a helyére, ennek ellenére biztos benne, hogy a következő évet is a Forma-1-ben kezdi. Sőt, arról is meg van győződve, hogy versenyképes autót fog vezetni a következő szezonban.

Barrichellóval kapcsolatban főleg a Williams nevét emlegetik, de konkrétumot természetesen nem mondott a brazil. “Maradok-e jövőre? Száz százalék. Vagyis inkább 99,9, talán jobb ezt mondani” – nyilatkozta Barrichello a Japán Nagydíj előtt.

“Azt hiszem, versenyképes autót fogok vezetni, de ebben a pillanatban ennyi, amit mondhatok. Még nincs vége ennek a szezonnak, idefelé két órát beszélgettem Ross Brawnnal, főleg Szingapúr került szóba. Majd a menedzserem beszél a csapattal is, de a srácoknál egyelőre a világbajnokság a téma, úgyhogy még nincs itt az ideje 2010-ről diskurálni.”

Barrichello 15 pontos hátrányban van csapattársával, Jenson Buttonnal szemben, csakis a győzelemért megy Japánban. “Igen, győzelem, győzelem, győzelem” – foglalta össze a brazil négy szóban célkitűzését.