Lesznek hiányzók a vezér szerint

Ha minden a tervek szerint alakul, jövőre 14 csapat szerepel majd a Forma-1-ben, beleszámítva a BMW helyére lépő Qadbakot is. Bernie Ecclestone szerint nem lesznek ennyien, az F1-vezér pesszimista az újoncokkal kapcsolatban.

“Kétlem, hogy 14 csapat lesz, egy vagy kettő biztosan nem tud felkészülni az idénynyitóra” – fogalmazott Ecclestone, hozzátéve, hogy szerinte a USF1 lehet az egyik problémás alakulat. “Elképzelhető, hogy gondban vannak.”

Peter Windsor, a USF1 sportigazgatója gyorsan reagált Ecclestone szavaira. “Sok a pletyka velünk kapcsolatban, mert másokkal ellentétben nem a Dallarával vagy más külső céggel éppíttetjük autónkat. Nálunk minden házon belül készül” – nyilatkozta Windsor.

“Abszolút semmilyen problémánk nincs, minden a tervek szerint halad, ott leszünk a többiekkel a mezőnyben. De az is igaz, hogy nem volt könnyű évünk, nem könnyű a nulláról összerakni egy csapatot.”

Tony Fernandes, a malajziai hátterű Lotus csapatfőnöke közben arról beszélt, hogy körülbelül 130 millió dollárra van szükség ahhoz, hogy a csapat neki tudjon vágni a 2010-es idénynek. Összesen 225 embert foglalkoztat majd a csapat, köztük aerodinamikai és elektronikai szakértőket.

Az első teszteket a sepangi pályán, februárban teljesíti majd a gárda, Fernandes attól nem tart, hogy nem tud majd támogatókat szerezni. “Volt már olyan, hogy elbuktunk?” – utalt Fernandes az általa vezérigazgatóként irányított AirAsia légitársaságra, mely 2001-es indulása óta a világ 12. legnagyobbja lett.