Még nem dőlt el, kik lesznek a malajziai 1Malaysia F1 Team pilótái, amely Lotusként indul jövőre a Forma-1-ben. Elsősorban tapasztalt versenyzőt szeretne szerződtetni az istálló, így valószínűtlennek tűnik, hogy egy hazai tehetség is szóhoz jut.

A csapatfőnök Tony Fernandes ott van a Szingapúri Nagydíjon, a hírek szerint pilótát próbál szerződtetni a következő idényre. Állítólag olyan neveknél szeretne bepróbálkozni, mint Kimi Räikkönen és Fernando Alonso, mely azért bátor vállalkozásnak tűnik.

Fernandes megerősítette, hogy a Lotus nem utolsó akar lenni az F1-ben. “Bizonyítani akarjuk, hogy érettek vagyunk és tartani tudjuk a lépést a mezőnnyel” – mondta Fernandes, hozzátéve, hogy természetesen szeretne a gárda malajziai pilótát is futtatni, de amíg nem lesz erre érett pilóta, nem dobják mélyvízbe. “Elég csak arra gondolni, mi történt Alex Yoonggal” – magyarázta Fernandes.

Arról is beszélt a csapatfőnök, hogy a malajziai kormánynak a Forma-1-es szerepléshez már nincs köze, privát befektetők adják össze 20-30 millió fonttal a költségvetés nagyjából felét, ugyanennyit szponzoroktól szeretne összeszedni. Az 1Malaysia F1 Team a kormány és Fernandesszel együtt három helyi üzletember együttműködéseként született meg.