A 2009-es bajnoki címért gyakorlatilag már csak a Brawn két pilótája, Jenson Button és az őt üldöző Rubens Barrichello van harcban. Úgy hírlik azonban, hogy nemcsak a bajnoki címért, hanem a 2010-es versenyzői állásért is meg kell küzdenie a pilótáknak, ugyanis nagyon valószínű, hogy az egyik jövő évi helyet a Mercedes beszállása miatt a német Nico Rosberg kapja majd a brackleyi csapatnál.

“Szeretnék a Forma-1-ben maradni. Hogy a jelenlegi csapatommal vagy egy másikkal, azt most még nem tudom. A jövőm még nyitott, de remélem, hogy hamarosan valami konkrétabbat mondhatok már” – nyilatkozta Barrichello Szingapúrban.

A jövő évi szerződést illető bizonytalanság mellett állítólag a garázs két oldala között is nő a feszültség, Barrichello és az őt kiszolgáló brigád adatokat tart vissza Buttonéktól.

“Ilyesmivel most a legkevésbé sem akarok foglalkozni. Csak a versenyre akarok koncentrálni. Nem hiszem, hogy szerencsés lenne ilyesmiről beszélni most” – mondta Button.

“Nem tartunk vissza semmit, legalábbis amennyire tudom” – tette hozzá, amikor konkrétan rákérdeztek a pletykára.

Barrichello is cáfolta, hogy így ügyeskednének: “Én nem teszek ilyet, de még ha szeretném, akkor sem menne. Annyi számítógép, annyi telemetriai adat van, ezekhez mindenki hozzáfér. Mindent megosztunk.”

A paddockban arról is pletykálnak, hogy Button fizetése is vita tárgya – az angol emelést szeretne, miután a csapat megmentése érdekében az idény előtt lemondott a járandósága feléről.

“Erről sem szeretnék beszélni. Meg akarom nyerni a bajnokságot, és csak utána foglalkozom más dolgokkal. A csapatnál továbbra is tudják, mennyit érek – legalábbis nagyon remélem!” – mondta az angol.