Kis nagy emberek

Kis nagy emberek

A Nemzetközi Automobil Szövetség október 23-án választja meg új elnökét a visszavonuló Max Mosley helyett. A két jelölt az egykori ralivilágbajnok, többszörös Dakar-győztes, és az európai politizálásban is évtizedes tapasztalatot gyűjtött, finn Ari Vatanen és a Ferrari volt csapatfőnöke, Jean Todt.

Az utóbbi években sokat kritizált Mosley már jó ideje Todtot nevezte meg saját jelöltjeként, nemrég pedig Vatanen tapasztalatlanságát is hangsúlyozta. Szingapúrban az F1 ura, Bernie Ecclestone szintén a francia szakember mellett szállt be a kampányba.
 
“Hosszú évek óta ismerem Jeant. Nagyon megbízható és tehetséges ember. Elszánt és elhivatott, akármilyen célt is tűz ki maga elé, nagyon tisztelem azért, amit eddig elért” – mondta a jó öreg Bernie.

“Az FIA-nak erős elnökre van szüksége, olyanra, akinek van tapasztalata a motorsport legmagasabb szintjén. Jean messze a legnagyobb tudású és képességű jelölt erre a kulcsfontosságú posztra. Remélem, hogy mindenki támogatja majd őt” – tette hozzá.

Todt mögött egyre több komoly támogató sorakozik fel, ugyanis Ecclestone mellett a rali-vb (WRC), a túraautó-világbajnokság (WTCC) és az FIA GT-bajnokság szervezői is mögé álltak.