Nem sokan hittek benne, hogy Ross Brawn a Honda megvásárlása után ütőképes csapatot tud létrehozni, a Richard Branson irányította Virgin azonban elsőként állt az istálló mellé. Gyorsan bebizonyosodott, hogy Branson élete egyik legjobb szponzorációs megállapodását kötötte, ám a kezdeti sikerek után kicsit már eltávolodtak egymástól a felek.

Volt arról szó, hogy Branson esetleg részesedést vásárol a csapatból, de a vételárban nem tudott megegyezni Ross Brawnnal. Innen egyenes út vezetett a bejelentésig, amely szerint a Brawn inkább elengedi a Virgint, hátha Branson máshol meg tudja valósítani elképzeléseit.

A hírek szerint az egyik 2010-es újonc Manor Grand Prix-nél köt ki a milliárdos üzletember, a csapatot a következő hetekben már át is nevezhetik Virgin F1-re. Úgy tudni, hogy a Virginnél vezető pozícióban lévő Alex Tai lesz a csapatfőnök, aki nem mellesleg az első kereskedelmi célú űrrepülő pilótája is lehet.

Tai Branson különleges projektekkel foglalkozó divízióját vezeti, mellette John Booth lehet az új csapat sportigazgatója. Bicesterben, a Wirth Researchnél készülhetnek majd az autók, pilótaként felmerült a BMW-tesztpilóta Christian Klien és a jelenleg a BBC Radio kommentátoraként dolgozó Anthony Davidson neve. Nem kizárt Adam Carroll, az A1 Grand Prix-bajnok szóhoz jutása sem.