Annak ellenére, hogy a többi csapathoz hasonlóan a Toyota is aláírta nemrég az F1-es résztvevőket 2012-ig kötő Concorde Agreementet, az alakulat jövőjét illető bizonytalanság nem szűnt meg. Az anyacégnél az idény elején jelezték, hogy csak az eredményes szezon biztosíthatja a folytatást, nemrég pedig bejelentették, hogy az igazgatótanács csak november közepén dönt 2010-ben a Forma-1-re szánt pénzekről.
   
A fentiek így együtt nem túl biztatóak, de az Autosport úgy tudja, hogy a Toyota nem kíván távozni. A lap arról ír, hogy a cég vezetősége nagyjából az idei költségek 40 százalékára szorítaná le az F1-es keretet, azonban nincs szó a befejezésről. “Tokióból azt szeretnék üzenni, hogy maradunk az F1-ben, a Toyota elkötelezett a sport iránt, azonban jelentős megszorítások lesznek” – mondta egy névtelenül nyilatkozó toyotás bennfentes.

A japán cég motorsportfőnöke, az F1 csapat elnöke, John Howett nem aggódik amiatt, hogy idén még nem jött össze az annyira kívánt győzelem, és abban reménykedik, hogy talán pont hazai pályán sikerül majd a diadal.

Howett szerint még sikerülhet a győzelem

Howett szerint még sikerülhet a győzelem

Howett szerint még sikerülhet a győzelem


“Szerintem egy nagy eredménynél fontosabb az F1 általános értéke számunkra, Spában pedig bizonyítottuk, hogy igazán versenyképes autónk van, legalábbis a közepes és gyors pályákon. Suzukában jók a kilátásaink, Spához hasonló leszorítóerőt kíván, erősek lehetünk majd. Szingapúrra vagy Japánra nagy fejlesztési csomaggal készülünk, meglátjuk, mire lesz elég” – mondta az angol.