Idén állandó pletykának számít, hogy a Ferrari 2009 végén elküldi Kimi Räikkönent annak ellenére, hogy a világbajnoknak még egy évre szól a szerződése. Csereként természetesen Fernando Alonsót emlegetik. A szakítást és Alonso szerződtetését eddig soha egyik fél sem volt hajlandó megerősíteni, de az elmúlt napokban Räikkönen utalt arra, hogy Maranellón kívül is találna helyet magának, ha úgy alakul.

Erre rímel a már nem először felmerülő hír, miszerint a 2007-es bajnok a Brawnnál folytathatja jövőre. A hétvégén a brit Mirror írt erről újra, kiegészítve azzal, hogy a finn a mostani, 35 millió eurós éves ferraris fizetéséből akár 12 milliót is engedne, hogy Button mellé szerződhessen. Ez a pénz sem lenne azért rossz, főleg úgy, ha a Ferrari kifizetné a jövő évi szerződését is, csak hogy Alonsót ültethesse az autóba.

Räikkönent egyébként nemrég már a mclarenes visszatéréssel is hírbe hozták.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali amúgy nem nagyon bánja a pletykákat, tekintve, hogy versenyzője az utóbbi nagydíjakon egészen megtáltosodott, és Spában sikerült végre megszakítania a 25 futam óta tartó nyeretlenségét is.

“Nagyon sok találgatás van, de remélem, hogy folytatják is, ha Kimi így reagál, kérem, írjanak ilyesmiről éjjel-nappal!” – mondta az újságíróknak az olasz vasárnap.