Felipe Massa sérülése, Schumacher lefújt visszatérése és főképp Luca Badoer gyenge bemutatkozása óta folyamatosan bukkannak fel a nevek a második ferraris versenyzői állás betöltésére. Fernando Alonso természetesen az elsők között volt a spekulációk megindulásakor, és úgy tűnik, valami halvány alapja lehet is a találgatásoknak, hiszen tegnap még a másik ferraris tesztpilóta, Marc Gené is megemlítette honfitársa nevét.

“Készen állok, ha épp engem akar a csapat, de vagy 20 pilóta lehetséges a monzai versenyre és Fernando is köztük van a paddockbeli pletykák szerint” – mondta a spanyol La Sextának Gené, hozzátéve azonban, hogy Flavio Briatore szerint ez lehetetlen.

A Corriere dello Sport idézte is Briatorét: “Ennek a pletykának semmi értelme. Ez nem fordulhat elő.”

Az olasz La Repubblica és az Il Giornale is úgy tudja, hogy a Ferrari akár már holnap bejelentheti, hogy Monzától Alonso lesz Kimi Räikkönen csapattársa. A Ferrari-főnök, Stefano Domenicali ezt kizárta, tegnap pedig azt állította, hogy Massa mai, amerikai vizsgálatainak eredményének függvényében döntenek valamikor a hét közepéig.  

Alonsó beugrásának egyébként lenne értelme, hiszen nyílt titok, hogy a Ferrari Monzában jelenti majd be hivatalosan, hogy 2010-től a csapat partnere lesz az eredetileg a kétszeres világbajnokkal még a McLarenhez érkezett spanyol bank, a Santander.