A Force Indiá-s Giancarlo Fisichella a Belga Nagydíjon az idény legnagyobb meglepetését szolgáltatta pole-jával, majd a futamon elért második helyezésével. Az olaszt már a múlt hét óta a gyenge Badoer lehetséges váltásaként emlegetik.

“A Ferrarinak egyértelműen Fisichellát kell az autóba ültetnie Monzában! Nem bohóckodhatnak tovább Badoerrel” – mondta a háromszoros világbajnok, Niki Lauda tegnap.

Bár Fisichella tagadja, hogy bárki is megkereste volna a maranellói csapattól, egyes híresztelések szerint már a múlt szerdán megtörtént a kapcsolatfelvétel. További csavar a dologban, hogy úgy tudni, a Force India pénzügyi gondokkal küszködik, és még a Ferrarinak is tartozik bizonyos összeggel a tavaly használt motorokért.

“Ha a Force Indiának gondjai vannak, akkor biztosan jól jönne a Ferraritól jövő összeg is” – utalt a pletykákra Lauda.

A Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya a fellegekben jár, miután a terveiket két évvel megelőzve dobogós helyezést szerzett a csapat, a fisichellás pletykákat viszont ő is cáfolja.

“Mindenki erről kérdezget, de ez nem több a sajtó találgatásánál. Nem vette fel velem a kapcsolatot a Ferrari, és Giancarlo sem szólt ilyesmiről. A spekulációkat nem kommentálom” – mondta az indiai milliárdos.

A ferraris Badoer Belgiumban is ugyanazt hozta, mint Valenciában: az időmérőn és a futamon is utolsó lett. A beugró versenyző saját állítása szerint Monzába már pontokért menne, de nem valószínű, hogy a Ferrari egy harmadik esélyt is adna neki. A csapat a hét közepéig dönt a folytatásról.

A hét közepén jön a bejelentés

A hét közepén jön a bejelentés

A hét közepén jön a bejelentés


“Ami a következő versenyeket illeti, három napon belül teszünk bejelentést. Mindent megfontolunk majd, Felipe holnapi vizsgálatain is sok múlik. Aztán mindent mérlegre teszünk, és úgy döntünk. Az biztos, hogy a Ferrari nem akar az utolsó helyeken végezni, csapatként erősebbnek kell lennünk” – mondta vasárnap a főnök, Stefano Domenicali, aki azt is elárulta, hogy távolról ugyan, de Massa is a csapattal együtt szorított Räikkönen győzelméért.