Ahogy Michael Schumacher tesztjét megvétózta a Williams – tegyük hozzá, teljes joggal, nem volt kötelező a bólintás és a Red Bull sem ment bele -, most újra a Ferrarival ellentétes állásponton van a grove-i csapat.

A maranellóiak az utóbbi időben egyre gyakrabban emlegetik, hogy szeretnének három autót indítani a jövőben, Sir Frank Williams viszont kerek perec elutasítja az ötletet:

“Három autó? Megvétóznám!” – nyilatkozott velősen az angol csapatvezető.

Az ügy pikantériája egyébként, hogy legelső alkalommal épp a Williams egyik vezetője beszélt háromautós csapatokról még az idény előtt, de úgy látszik, nem mindegy, ki is veti fel újra. A csapatok egyébként megosztottak a kérdésben, mások sem tapsolnak éppen.

“13 csapattal ez 39 autót jelentene, de a legtöbb pálya egyszerűen nem alkalmas erre. Azt hiszem, ennek csak akkor lenne értelme, ha kiszálló csapatokat pótolnának a harmadik autókkal” – nyilatkozta a Toro Rosso főnöke, Franz Tost.

A mclarenes Martin Whitmarsh korábban is emlegette már az újítást, és most is “izgalmas elképzelésnek” tartja a dolgot, de egy kicsit tart is attól, hogy all-star csapatok születhetnek így, pontosabban a Ferrari alakít ilyesmit mondjuk Schumacherrel, Alonsóval és a jelenlegi versenyzőik egyikével.

“Ha az egész csak arról szól, hogy rábólintsunk, hogy a három legjobb pilóta üljön a három legjobb autóba, hát, nem is tudom” – nyilatkozta az angol a német Auto Motor und Sportnak.