Monzától csapattársak lehetnek

Monzától csapattársak lehetnek

Bár röpködnek a pletykák, a múlt hét vége óta egyre erősebb az a feltételezés, hogy a Ferrari a siralmasan teljesítő Luca Badoert Monzában a Force India olasz veteránjára, Giancarlo Fisichellára cserélné. A 36 éves Fisico Spában hatalmasat alakított, előbb a pole-t szerezte meg, majd a futamon is végig Räikkönen mögött loholva lett második.

Bár a tulajdonos, Vijay Mallya tegnap még cáfolta a pilóta esetleges Ferrarihoz szerződését, a silverstone-i csapat gazdasági vezetője, Ian Phillips ma délelőtt a BBC-nek már azt mondta, hogy számítanak a maranellóiak jelentkezésére.

“Egyelőre még nem keresett minket senki, de elég valószínű, hogy a következő 24 órában felhívja majd valaki Vijay Mallyát, hogy megtudja, elengednénk-e Fisichellát a Ferrarihoz. A Ferrari a Ferrari, Monza a hazai versenyük, a hangulat a fortyogó üsthöz hasonlít, székek fognak röpködni a pályára, ha a Ferrari nem szerepel jól” – mondta Phillips.   

“Valaki olyat kell az autóba ültetniük, aki képes Räikkönennel együtt menni az élen” – utalt Fisico vasárnapi teljesítményére az angol.

A Ferrari-főnöke, Stefano Domenicali a hét közepére ígért döntést, amely a Felipe Massán ma Amerikában végzett vizsgálatok eredményeitől is függ majd.