Tegnap Giancarlo Fisichella hatalmas meglepetést okozva megszerezte a pole pozíciót Spában. Az olasz veterán élete legjobb kvalifikációjának értékelte az időmérőt, és úgy gondolja, hogy a Ferrarinál is megállná a helyét.

“Az utolsó köröm után eléggé megzavarodtam, mert a mérnököm mondta a rádióban, hogy gáz, P9 (postition 9: 9-es állás, de P-vel rövidítik a helyezéseket is – a szerk.), és én csak a P9-et értettem. Arra gondoltam, hogy ez lehetetlen, jó kört mentem. Kérdeztem, hol állunk, és mondta, hogy pole-on vagyunk! Azt hittem, álmodom, nagyon boldog voltam. Életem legjobb időmérője volt ez, minden tökéletesen alakult. Egyetlen körben sem volt gond, a forgalom sem akadályozott. Idén még nem volt ilyen. Ma az én napom volt” – magyarázta az olasz, hozzátéve, hogy elsősorban a pontszerzés a cél a futamon, de a pole-ból a dobogó sem kizárt.

A 36 éves Fisichellát az elmúlt napokban már Badoer lehetséges cseréjeként is emlegették, és bár a versenyző csütörtökön még csak annyit mondott, hogy senki nem kereste, de örülne a lehetőségnek, tegnap már magabiztosabban nyilatkozott:

“A ferraris beugrás most is csak találgatás, mert nem keresett senki. De én megszereztem a pole-t, Luca pedig utolsó, lehet belőle valami. Ha szólnak, elgondolkodom rajta. Ma én voltam a leggyorsabb, még Räikkönennél is jobb voltam, nagyjából ugyanannyi üzemanyaggal.”

Todt most Bianchit tolja be?

Todt most Bianchit tolja be?

Todt most Bianchit tolja be?


Úgy tűnik azonban, hogy a Ferrarinál inkább egy fiatal tehetségben gondolkodnak: a hétvégén a csapat garázsában és motorhome-jában tűnt fel menedzserével, Nicolas Todttal a 20 éves Jules Bianchi. A francia ifjonc 2007-ben megnyerte a francia Formula Renault 2.0 sorozatot, tavaly a harmadik helyen zárta az F3 Euroseriest, idén, második évében pedig vezeti a bajnokságot az ART-csapatnál.