A Ferrari azt szeretné, ha jövőre már három versenyautót indíthatna a Forma-1-es versenyeken, a harmadikba pedig Michael Schumachert szeretnék ültetni – ezt az olasz csapat vezetője mondta el tegnap a Belga Nagydíj helyszínén.  

“Ha minden rendben van, miért ne láthatnánk őt (Michaelt) az egyik autónkban?”  – mondta Stefano Domenicali a Timesnak. “Igaz, hogy szeretnénk harmadik autót. Úgy érezzük, hogy ez a Forma-1 javát szolgálná. A nagy csapatoknak kellene három autóval menni, mert ez az, amit az emberek akarnak. Minden tiszteletünk a kis csapatoké, de a Forma-1 értékét a jó pilóták adják, remek emberek jó autókban kiváló márkákkal” – mondta az olasz utalva arra, hogy a kiscsapatok sem zárkóznak el az ötlettől, de ők inkább a feltörekvő pilótáknak adnának lehetőséget a harmadik versenyautókban.    

Nem teljesen újdonság a háromautós Forma-1 ötlete, még a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo hintette el pár hónapja és erősítette meg pár napja , de ehhez a lépéshez a sportszabályzat átírására lenne szükség, illetve kell a többi csapat, az FIA és Bernie Ecclestone jóváhagyása is. Utóbbit biztosan megkapják, tekintve, hogy Ecclestone kedveli Schumachert. Nem is beszélve a pénzről, a hétszeres világbajnok visszatérése sok nézőt vonzana.

Vannak csapatok, amelyek nem rajonganak az ötletért, ők inkább újabb csapatok belépésével bővítenék a mezőnyt. Ez jövőre meg is valósul, hiszen legalább 13 csapat 26 autója lesz a rajtrácson.