Mark Webber 2009-ben öt dobogós helyezéssel és F1-es pályafutása első futamgyőzelmével a bajnoki esélyesek közé emelkedett, sikerült az év elején verhetetlen Jenson Button közelébe férkőznie. Az ausztrál sikerszériája a múlt heti Európa Nagydíjon szakadt meg, ahol a nullázása mellett csak az nyújthatott számára vigaszt, hogy a brawnos éllovas is csak két pontocskát tudott összekaparni.

Webber jelenleg 20,5 ponttal áll Button mögött, és még nem írta le a végső sikert, de eléggé tart az újabb utcai pályáktól.

“Természetesen egyáltalán nem lehetetlen, de elég nehéz dolgom lesz, tekintve, hogy mi történt Valenciában, és hogy jön még Szingapúr és Abu Dzabi. Az idény közepi futamok lenének az év végén ne nagyon érdekelne, de így elég nehéz lesz. Ez nem kifogás, ez a helyzet. Amikor lehetőségünk volt, éltünk is vele, voltak kettős győzelmeink” – magyarázta a 33. születésnapját tegnap előtt ünnepelt versenyző.

A Red Bull-os abban bízik, hogy a Brawn sem olyan megállíthatatlan már,mint az idény első felében.

33 éves lett csütörtökön

33 éves lett csütörtökön

33 éves lett csütörtökön


“Monacótól úgy tűnt, hogy Jenson halálosan unalmassá teszi a bajnokságot. Mostanra viszont helyszínről helyszínre változik a helyzet, le-föl mozog a mérleg, az autók érzékenyek a különböző pályákra, a hőmérsékletekre. Persze igazából ők veszíthetik el a címet, mi is tudjuk. Mi kergetjük őket, és nagyon sokat kellene behozni.”

“Ahhoz,hogy mi lehessünk bajnokok, állandó, sok pontot hozó eredmények kellenek, míg a Brawnnak balszerencsés sorozat kell. Nem lehetetlen, a dolgok gyorsan változhatnak, és még sok pontot lehet gyűjteni. Amíg nem győz, az éllovason nagy a nyomás, ezt nem szabad elfeledni.