Az éllovas sehol

Az éllovas sehol

Jenson Button a Török Nagydíj óta formán kívül van, de olyan rosszul még nem teljesített idén, mint a Belga Nagydíj időmérőjén. A bajnoki éllovas csak a 14. rajthelyet szerezte meg, míg az őt üldöző csapattársa, a pontversenyben második Rubens Barrichello a negyedik helyre hozta be a Brawnt. Button másik két riválisa, Sebastian Vettel és Mark Webber a 8. és 9. lett.

“Ha nem szerzek pontot, az katasztrofális lesz. A 14. rajthely eléggé megnehezíti a holnapi versenyt, de ha nem elég gyors az ember, akkor nem elég gyors” – mondta az időmérő után az angol.

“Egyáltalán nem voltam gyors a lágy gumikon. Nagyon furcsa volt, hogy négy-öt tizeddel voltam elmaradva Rubenstől. Az autóink különböznek, de nem ennyire! Valami nem stimmel. Minden fékezésnél bemozdult az autó hátulja, egyszerűen nem éreztem biztosan magam, nem volt jó az egyensúly. Kicsit aggaszt a dolog, mert valami nagyon nincs rendben. Remélem, a versenyig rájövünk, mi a gond” – magyarázta Button, akit csütörtökön egészen felbosszantottak az újságírók kérdései.

Barrichello – az aktuális élmenők közül egyedüliként – újra remekelt, így a valenciai győzelem után dobogóesélyes Spában is.

“Nagyon elégedett vagyok a kvalifikációs szereplésemmel, a második sor kiváló a rajt szempontjából. Mindent kihoztam az autóból, a Q2-ben életem egyik legjobb spái körét futottam. Elég agresszív stratégián vagyunk (kevés üzemanyag – a szerk.), a verseny teljesen nyílt, igyekszem majd jó eredményt elérni” – nyilatkozta a brazil veterán.