Szakadt az edzésen 1
Szakadt az edzésen 2

Szakadt az edzésen

Szakadt az edzésen

Szakadt az edzésen 17
Szakadt az edzésen 18
Szakadt az edzésen 19
Szakadt az edzésen 20
Szakadt az edzésen 21
Szakadt az edzésen 22
Gyengébb formát jósolt, megcáfolta magát
Szakadt az edzésen 24
Badoer egyre kínosabb helyzetben
Jól mennek az STR-srácok
Glock hozta hamilton tempóját
Szakadt az edzésen 28
Szokatlan nevek az élen
Grosjean veri Alonsót
Fotó megosztása:
Szakadt az edzésen 31

Spában megjött a menetrend szerinti csapadék a Belga Nagydíj első szabadedzésére, így a köridők az égvilágon semmit nem mondanak a hétvége további részével kapcsolatban. A már borúsan kezdődött gyakorláson félóra után kezdett el esni, így az addig futott körökkel rendelkező pilóták kerültek az élre. A legfürgébb a toyotás Jarno Trulli lett, mögötte Jenson Button és Fernando Alonso végzett a Renault-val. A szárazon a ferraris Luca Badoer volt a leglassabb.
 
A Toro Rosso 4-5. helyen záró két újonca, Buemi és Alguersuari teljesítette a legtöbb kört, ők a vizes pályán gyakoroltak az esőgumikkal. A svájci pilóta kimondottan jól ment, jó ideig ő volt a leggyorsabb az esős pályán futók közül, de hibázott is, a Pouhon kanyarnál a gumifalat is megcsípte – mivel csak az autó orra sérült, és az sem komolyan, később folytathatta az edzést.

A vizes pályán végül a Force Indiá-s Giancarlo Fisichella lett a leggyorsabb.

Lewis Hamilton mindössze négy kört ment, de egyet sem fejezett be, így mért időt nem teljesített délelőtt, Sebastien Vettel pedig csak egy installációs körre ment ki a pályára.  

Belga Nagydíj, 1. szabadedzés, Spa-Francorchamps, 2009. 08. 28.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör