Szakadt az edzésen 2

Spában megjött a menetrend szerinti csapadék a Belga Nagydíj első szabadedzésére, így a köridők az égvilágon semmit nem mondanak a hétvége további részével kapcsolatban. A már borúsan kezdődött gyakorláson félóra után kezdett el esni, így az addig futott körökkel rendelkező pilóták kerültek az élre. A legfürgébb a toyotás Jarno Trulli lett, mögötte Jenson Button és Fernando Alonso végzett a Renault-val. A szárazon a ferraris Luca Badoer volt a leglassabb.
 
A Toro Rosso 4-5. helyen záró két újonca, Buemi és Alguersuari teljesítette a legtöbb kört, ők a vizes pályán gyakoroltak az esőgumikkal. A svájci pilóta kimondottan jól ment, jó ideig ő volt a leggyorsabb az esős pályán futók közül, de hibázott is, a Pouhon kanyarnál a gumifalat is megcsípte – mivel csak az autó orra sérült, és az sem komolyan, később folytathatta az edzést.

A vizes pályán végül a Force Indiá-s Giancarlo Fisichella lett a leggyorsabb.

Lewis Hamilton mindössze négy kört ment, de egyet sem fejezett be, így mért időt nem teljesített délelőtt, Sebastien Vettel pedig csak egy installációs körre ment ki a pályára.  

Belga Nagydíj, 1. szabadedzés, Spa-Francorchamps, 2009. 08. 28.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör