Csak álmodik a Ferrariról Fisichella 1

Nem keresték és ő sem jelentkezett

A sérült Felipe Massa helyére beültetett Luca Badoer nem túl meggyőző valenciai szereplése után amellett, hogy néhány pilóta valóban jelentkezett is, felpörgött az F1-es pletykagépezet, és már-már boldog-boldogtalant hírbe hoztak a Ferrarival.

A Badoert leváltók között emlegették a Force India olasz veteránját, Giancarlo Fisichellát is, de a 36 éves pilóta tegnap Spában tisztázta, hogy nem áll kapcsolatban a Ferrarival.

“Sok-sok szóbeszéd járja, és az én nevemet is sokszor megemlítették, de a Ferrari nem keresett meg, úgyhogy részemről nincs semmi különös. Ha hívtak volna, akkor mondhatnék valamit, de én sem kerestem őket. Én a Force India versenyzője vagyok, ilyen egyszerű a helyzet.”

Fisichella azért azt is elismerte, hogy álomszerű lenne a Ferrarinál befejezni 1996 óta tartó F1-es karrierjét:

“Természetesen a Ferrari minden pilóta álma, főleg az én helyzetemben, olaszként, mondjuk, hogy a pályám végén, igazán nagyszerű lenne. 220 futamon indultam már, de biztosan felpezsdítene. Számomra nem lenne gond, de ennél többet nem igazán mondhatok.”

Fisico azt is elmondta, hogy többet várt honfitársától a Ferrarinál: “Azt hittem, Luca ennél jobb lesz, úgy is, hogy hónapok óta nem vezetett és 1997 óta (sic) nem versenyzett, de eléggé küszködött. Nyilván hatalmas volt a nyomás rajta az új pálya meg minden miatt – talán itt jobban megy majd. Mindenképpen nagyot kell fejlődnie!”