A McLaren ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint a ferraris Luca Badoer nem túl erős valenciai teljesítménye nem érdemel éles kritikákat, és semmiképpen sem szabad amiatt leírni a tartalék versenyzőket úgy általában.

“Luca Badoer nagyon tapasztalt pilóta. Nem értek egyet azzal, hogy a szereplése rossz színben tüntetne fel más pilótákat. Azt hiszem, óriási feladat volt egy alacsony tapadású, betonfalakkal szegélyezett utcai pályán egy darabban végigvinni az autót a hétvégén, és azt végre is hajtotta. A Ferrarinál biztosan elgondolkodnak azon, hogyan tovább, de nem hiszem, hogy ebből általánosabb következtetéseket lehetne levonni a tartalék és tesztpilótákat illetően” – magyarázta a mclarenes szakember.

“Jó kérdés, hogy hogyan tartsuk versenykészen a tartalékosokat. A csapatvezetők ezután is dolgoznak majd a szabályokon, megvizsgálják majd, mit tehetünk a fiatal versenyzők és a tesztelők érdekében. Pedro (de la Rosa, a McLaren harmadik pilótája) is szeretne többet vezetni.”  

“Némelyik csapatnak van szimulátora, amellyel valamennyire formában lehet tartani a versenyzőt, de semmi nem helyettesíti a pályán tapasztalt erőket. Úgy gondolom, hogy a sportmunkacsoportnak meg kell vizsgálnia, mit tehetünk a tartalékosokért.”