A Brawn GP az idei éve egyik furcsasága  – nemcsak az eredményeket tekintve, hanem amiatt is, mert a mai F1-ben szinte elképzelhetetlenül minimális reklámokkal és szponzori támogatással versenyez.

A csapat azért teheti ezt meg, mert a Ross Brawnnak a Honda a decemberi kivonulása után “bűntudatból” egy fontért adta el a csapatot, és hozzácsapott még több mint 100 millió dollárt, amelyet a felszámolásra és a végkielégítésre amúgy is el kellett volna költenie.

A Brawn GP első, és máig egyetlen igazán jelentős szponzora a Richard Branson-féle Virgin-cégcsoport, amellyel a szerződést az Ausztrál Nagydíjon írták alá. Akkor még a kapcsolat kiterjesztéséről, tulajdonrész vásárlásáról is szó volt, de az egymást követő sikerek gyorsan felsrófolták az árakat, így Branson maradt az eredeti megállapodásnál, és az év végén el is hagyja a Brawnt, az egyik új belépő, a Manor támogatója lesz.

Brawnéknak nem árt azonban a Virgin kiszállása, a csapat két vezetője egy friss interjúban arról beszélt, hogy a pénzügyi jövő évekig biztos.

“A legkevésbé sem aggódunk a jövő év miatt, sem az azutáni és az azt követő miatt sem. Csak mosolygok, amikor mások a pénzekről beszélnek, mert ez az idényünk végig biztosítva volt, másképp Ross és én bele sem kezdtünk volna” – nyilatkozta a csapat CEO-ja, Nick Fry.

Fry: Jövőre jönnek a szponzorok
Fry: Jövőre jönnek a szponzorok

Tele a kassza a Brawnnál

Tele a kassza a Brawnnál

Fry: Jövőre jönnek a szponzorok
Három évre aláírtak, addig pénz is lesz
Fotó megosztása:
Fry: Jövőre jönnek a szponzorok

Fry: Jövőre jönnek a szponzorok

Fry: Jövőre jönnek a szponzorok


“Aláírtunk néhány jó kis szerződést, amelyek a jövő évi autó bemutatóján válnak nyilvánossá. Cseppet sem aggódunk.”

A tulajdonos-csapatfőnök, Ross Brawn elmondta, hogy a politikai bizonytalanság egy kicsit hátráltatta a dolgokat, de a 2012-ig szóló új Concorde Agreement aláírása után gyorsan rendeződött a támogatói háttér.

“Egy kicsit elhúzódott, mert a szponzorok szerették volna átlátni a helyzetet, de most, hogy biztosak lettek a jövő alapjai, beindultak a dolgok. Legalább a következő három évben – de reményeim szerint tovább is – itt leszünk a bajnokságban, és bízom benne, hogy nem kell újra alternatív versenysorozatokról tárgyalnunk.”