Inkább ralizik tovább
Inkább ralizik tovább

Loeb az amerikai csapatnál kopogtat

Loeb az amerikai csapatnál kopogtat

Inkább ralizik tovább
Nem hagyja nyugodni a Forma-1
Fotó megosztása:

Nem hagyja nyugodni a Forma-1

Nem hagyja nyugodni a Forma-1

Az ötszörös ralivilágbajnok, Sebastien Loeb a Red Bullnál eltöltött téli tesztje óta komolyan érdeklődik a Forma-1-es részvétel iránt. A nyár folyamán már felmerült, hogy a Citroën pilótája váltja esetleg a Toro Rossónál honfitársát, Sebastien Bourdais-t – erre nem került sor, de a ralis nem zárta ki, hogy a WRC-szezon befejeződése után esetleg a kiscsapat autójába üljön az F1-es szezonzárón.

Loeb azóta közölte, hogy minden valószínűség szerint 2010-ben is a rali-vb-ben marad, de úgy tűnik, nem hagyja nyugodni a Forma-1, ugyanis megkereste a jövőre bemutatkozó új amerikai csapatot, a USF1-t.

“Loeb egy képviselője felhívott minket, de részleteket nem mondanék a beszélgetésről. Hihetetlen tehetség, és biztosan izgalmat hozna a Forma-1-be. Inkább Amerikára koncentrálunk (a pilótákat illetően), de őt is mindenképpen komolyan vesszük” – mondta a francia L’Equipe-nek a USF1 alapítója és sportigazgatója, Peter Windsor.
 
A 35 éves ralisztár szintén elismerte, hogy tényleg megtörtént a megkeresés: “Tudni szerettem volna, hogy tényleg érdekelhetek-e egy Forma-1-es csapatot. Valaki megkereste a csapatot, de nem tudom pontosan, mi történt” – nyilatkozta a francia sportnapilap kérdésére Loeb.

“Jól érzem magam a WRC-ben, és a citroënes szerződéshosszabbítás küszöbén vagyok, de ha lehetőségem adódik néhány F1-es futamra, amikor nem ütköznek a versenynaptárak, miért ne tegyem meg?” – tette hozzá.