Az öreg DC szívesen vállalná
Az öreg DC szívesen vállalná

Badoer többet ígér

Badoer többet ígér

Az öreg DC szívesen vállalná
Állítólag Belgiumban is ő indul
Schumi nem váltja le Badoert
Montezemolo úr, én is itt vagyok!
Spát ismeri
Guruló balesetforrás?
Todt Bourdais-t próbálta meg benyomni
Schumi menedzsere Hülkenberggel házal
Fotó megosztása:

Spát ismeri

Spát ismeri

Luca Badoer nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elvállalta, hogy az Európa Nagydíjtól helyettesíti a Ferrarinál a sérült Felipe Massát. A 38 éves olasz 1999-ben indult utoljára Forma-1-es futamon, és a maranellói csapat (tavalyi) gépét is 10 hónappal ezelőtt vezette utoljára – a rozsdásság meg is látszott rajta: a köridők elmaradtak a mezőnyétől, a futamon többször is megpördült, a bokszutcában pedig ok nélkül engedte maga elé a vele versenyben lévő Renault-újoncot, Romain Grosjeant, sőt, még egy bokszutca-áthajtásos büntetést is begyűjtött.
 
“Valóban kemény verseny volt. Kemény, mert az F1 nagyon más volt tíz évvel ezelőtt, és a nyomás miatt is, hogy ne hibázzak. A csapat elvárta, hogy célba érjek, hogy addig is minél több kört teljesítsek, szokjam az autót. Végül végre is hajtottam a programot” – foglalta össze Badoer.

A csapat az első verseny után még nem mond felette ítéletet, a Belga Nagydíjon is ő ülhet majd a Ferrariba, és azt ígéri, hogy jobb is lesz majd.

“Egy másodperccel magabiztosabb vagyok – ennyit javultam a hétvégén. Ez egész elfogadható egy ilyen pályán. Ahogy korábban is mondtam, Spát jobban ismerem, jobb formában leszek. Hogy pontosan mennyivel, nem tudom, nem vagyok varázsló, de ezen a hétvégén is sokat javultam, azt hiszem, Belgiumban jobb lehetek. Érzem már az autót, otthonosabb vagyok a csapatban és a pályával kapcsolatban. Sokkal jobb leszek, ezt megígérhetem!”