A Magyar Nagydíjon megsérült Felipe Massa nem lehetett ott tegnap az Európa Nagydíjon személyesen, de otthon a tévé előtt végigizgulta a futamot, az eredménynek pedig nagyon örült, szinte azonnal telefonon köszöntötte Rubens Barrichellót.

“Először nem sikerült elérnem, mert épp a csapat megbeszélésén volt, de később tudtam vele beszélni, gratuláltam a nagyszerű győzelméhez. Megköszöntem azt is, hogy foglalkozott velem, beszélt rólam a hétvégén, nagyon megindító volt látni a tiszteletemre viselt sisakfestését” – írta a Ferrari honlapján Massa.

“A notebookomon is követtem a futamot, figyeltem a live timingot. Legutoljára a 2003-as Japán Nagydíjat láttam tv-ben, mert akkor a Ferrari tesztpilótája voltam, de a versenyre nem utaztam el. Végig szorítottam, reméltem, hogy fennmarad a brazil uralom Valenciában – ne feledjük, tavaly én nyertem, enyém volt a pole és a leggyorsabb kör is! Rubens fantasztikus munkát végzett, biztos vagyok benne, hogy Hamilton hibája nélkül is győzött volna. Elképesztően gyors volt a második etapban, és egyszer sem hibázott” – dicsérte barátját a ferraris, aki egyébként sms-ben a brazil Globo televízió közvetítésébe is besegített.

Massa természetesen a Ferrarival is kapcsolatban állt a hétvégén: “Beszéltem Stefano Domenicalival és Luca di Montezemolóval is a futam után. Még mindig küszködünk egy kicsit az időmérőn, de a versenytempónk sokkal jobb. Kimi jól teljesített. Ahhoz nem volt elég gyors, hogy elkapja Hamiltont vagy Rubenst, de Kovalainent maga mögé tudta utasítani.”  

A brazil azt is elárulta, hogy pénteken az USA-ba utazik orvosi vizsgálatokra: “Készítenek majd CT-felvételeket, és egyéb vizsgálataim is lesznek egy miami kórházban.”