A Red Bulltól tavaly év végén visszavonult, és idén a csapat tanácsadójaként és a BBC szakértőjeként dolgozó David Coulthard a Ferrari Massa-pótlója, Luca Badoer teljesítményét látva már önmagát ajánlgatja a maranellói csapatnak.

Az öreg DC szívesen vállalná
Az öreg DC szívesen vállalná

Coulthard ülne Badoer helyére

Coulthard ülne Badoer helyére

Az öreg DC szívesen vállalná
Állítólag Belgiumban is ő indul
Schumi nem váltja le Badoert
Montezemolo úr, én is itt vagyok!
Spát ismeri
Guruló balesetforrás?
Todt Bourdais-t próbálta meg benyomni
Schumi menedzsere Hülkenberggel házal
Fotó megosztása:
Az öreg DC szívesen vállalná

Az öreg DC szívesen vállalná

Az öreg DC szívesen vállalná


“Nagyra tartom a hűséget, de annak is van határa, a Ferrarinak reagálnia kellene a pályán látottakra. Mit tegyen a Ferrari? Én azt mondom, hogy adjanak még egy esélyt Badoernek a Belga Nagydíj első szabadedzésén. Ha ott sem képes teljesíteni, akkor be kell ültetniük a másik tesztpilótát, Marc Genét, aki idén nyert Le Mans-ban, vagy akárki mást. Azt hiszem, én is jobb munkát végeznék Badoernél. Ha komoly lehetőségem lenne, biztos vagyok benne, hogy a Red Bull is elengedne, de a Ferrari eddig házon belül nézelődött” – írta Badoerrel kapcsolatban BBC-s cikkében a skót veterán.

A Ferrari másik tesztpilótája, a spanyol Gené is jelezte, hogy jobban örült volna neki, ha őt választja a csapat: “Úgy gondolom, hogy készen állok a versenyzésre, és szerettem volna, ha a hazai közönségem előtt lehetőséget kapok. Állok a Ferrari rendelkezésére” – mondta a pilóta Valenciában.

A Massa pótlására eredetileg kiszemelt Schumacherről egyelőre nem tudni, hogy később beugrik-e – a sajtóban folyamatosan arról írnak, hogy a nyaksérülés miatt visszakozott német szupersztár nem hagyta abba a felkészülést a visszatérésre, de a környezetéből cáfolják, hogy még beugorhatna idén.

“A belgiumi versenyzés kizárt” – mondta Schumi szóvivője, Sabine Kehm, és maga a pilóta is azt nyilatkozta a német RTL-nek, hogy “biztosan nem” versenyez idén, Spában pedig “egyértelműen Luca” ül majd a 3-as számú Ferrariban.

Schumi nem váltja le Badoert

Schumi nem váltja le Badoert

Schumi nem váltja le Badoert


Az Európa Nagydíj után is ez a csapat álláspontja: a főnököt, Stefano Domenicalit nem vetette szét az elégedettség, de Badoer leváltása nincs a pakliban.

“A legfontosabb, hogy Luca célba ért, de biztos vagyok benne, hogy tud ennél jobbat is. Van benne potenciál. Nagy nyomás alatt van, bár nem mi helyeztük ezt rá. Este átbeszéljük majd vele, jó csapatjátékos. Ő versenyez Belgiumban is” – nyilatkozta a futamot követően az olasz.

“Elégedett vagyok, mert elértük azt, amit még akkor tűztünk ki célul, amikor eldőlt, hogy én helyettesítem Felipét. Megvolt az első lépés. Vezettem, vezettem, vezettem, pénteken, szombaton, vasárnap. Igazából egész jól rajtoltam, a harmadik kanyarban a 14. is voltam, de aztán jól seggbe billentett az egyik Renault, pozíciót veszítettem, pedig másképp is alakulhatott volna a verseny. A legfontosabb az volt, hogy célba érjek, és megszokjam az autót” – értékelte versenyét maga Badoer.