Az Európa Nagydíj harmadik szabadedzése nagyjából felére csonkult, ugyanis Sebastian Vettel pont fél óra elkeltével a motor meghibásodása miatt több száz méteres olajcsíkot húzott a pályára, amelynek takarítása 25 percet vett igénybe.

Az edzés első felét a Force Indiá-s Adrian Sutil zárta az élen, miután megjavította a tegnap délután kényszerpihenőn lévő Lewis Hamilton addigi legjobbját.

Az alig öt perccel a vége előtt újraindított edzésen Vettel által kieresztett olajra szórt cement miatt az első egy-két körben óvatoskodtak a pilóták, de az utolsó percben igazi tűzijáték kezdődött, előbb az edzés felénél a gyors körét megszakítani kénytelen Heikki Kovalainen ugrott az élre, majd a BMW-s Robert Kubica, utána pedig a williamses Kazuki Nakajima vette át a vezetést, amíg Sutil a hétvége eddigi legjobb idejével vissza nem vette az elsőséget. A németnek ez pályafutása második edzéselsősége, 2007-en a Monacói Nagydíj harmadik, esős gyakorlását nyerte meg.

A Force India erejét mutatja, hogy Sutil csapattársa, Giancarlo Fisichella is a hatodik helyig kapaszkodott.

Sutil nyerte a csonka edzést! 2
Badoernek nagyon nem megy


A tegnapi legjobb, Fernando Alonso ma elég láthatatlan volt, az egyetlen említésre méltó megmozdulása az volt, amikor pár perccel a vége előtt épp csak sikerült elkerülnie a gumifalat egy elrontott kanyar után. Ma délelőtt a Brawn sem villogott nagyon, a Red Bullnál viszont kimondottan nagy a baj pillanatnyilag: Vettel szinte biztosan motorcserére szorul (szerencséjükre ez idén már nem jár 10 helyes hátrasorolással), de a műszaki hibával nem küszködő Webber is a mezőny végében van.

A harmadik edzésre egészen magára talált a Renault újonca, Romain Grosjean, a ferraris Badoer viszont továbbra is szenved, még a 19. helyen záró Jaime Alguersuaritól is egy másodpercet kapott, Sutil idejétől pedig három másodperccel marad el.

Európa Nagydíj, 3. szabadedzés, Valencia, 2009.08.22.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör