Az Európa Nagydíj időmérőjén a McLaren párosa magabiztosan szerezte meg az első két helyet, Sebastian Vettel a negyedik időt autózta, míg Mark Webber csak a kilencedik lett. A két Brawn a harmadik és az ötödik helyről rajtol, a Red Bullnál rájuk koncentrálnak majd.

“Szerettem volna előbbre kerülni a rajtrácson, de azt hiszem, ennél többet nem várhattunk, nagyjából elégedett vagyok, főként, hogy délelőtt nem vezethettem annyit” – mondta Vettel, akinél a délelőtti szabadedzés után motort kellett cserélni.

“Bizakodó vagyok a holnappal kapcsolatban, mert délelőtt és aztán az időmérőre is sikerült javulnunk. A McLaren nagyon erősnek tűnik, nehéz a közelükbe férkőzni. Meglátjuk, milyen gyorsak lesznek holnap a futamon, de az első két helyről rajtolva jó az esélyük a győzelemre. Persze én is győzni szeretnék, majd meglátjuk! Hosszú, meleg verseny lesz” – tette hozzá a német.

“Nehéz időmérőt vártunk, és így is lett. Azt hittem, beférek az első hatba, első nyolcba, szóval nem sikerült a legjobban a dolog. Hosszú idő óta az egyik legrosszabb időmérőm, majd kiderül, mire jutok. Küzdünk majd,mint mindig, remélem, néhány pont összejön” – magyarázta nem túl elégedetten Webber.

Bajnoki címet eredményezhet a KERS

Bajnoki címet eredményezhet a KERS

Horner szerint a McLaren túl gyors


A csapatfőnök, Christian Horner szinte tényként kezeli a holnapi McLaren-sikert, így elsősorban nem is a győzelmet emlegeti:

“A bajos harmadik edzés után nagyszerű munkát végzett Vettel csapata, az időmérőre sikerült motort cserélniük. A McLarenek túl gyorsak, a KERS hatalmas előnyt jelent, de örülhetünk a negyedik helynek. Marknál sokat számított volna egy tized, a kilencedik helyett a hatodik lehetett volna, de talán a benzinnel jól bírja majd holnap. Számunkra az lesz a kulcsfontosságú holnap, hogy a Brawnok előtt végezzünk.”