Kimi Räikkönen feltöltődve várja az Európa Nagydíjat, a finn a hungaroringi második hely után a dobogót tűzte ki célul Valenciában is.

“Végre újra a pályán! Idén hosszabb volt a nyári szünet a szokásosnál, így feltöltődhettem az idény utolsó részére. Az első héten a finn ralival töltöttem, nagyon élveztem a dolgot. Öröm volt otthon versenyezni, és látni a sok Ferrari-szurkolót. Utána a családommal és a barátaimmal töltöttem egy kis időt, és sportoltam, hogy formában maradjak” – írta a versenyző a Ferrari honlapján.

“Valenciában új csapattársam lesz. Felipe helyett – akinek megint csak mielőbbi felépülést kívánok – Luca Badoer lesz mellettem. Hosszú évek óta a Ferrari hivatalos tesztpilótája, ezért örülök, hogy most lehetőséget kapott a versenyzésre. Igazán sok sikert kívánok neki, biztos vagyok benne, hogy jól tudunk majd együtt dolgozni.”

Dobogóra állna
Dobogóra állna

Räikkönen: Segítünk Badoernek!

Räikkönen: Segítünk Badoernek!

Dobogóra állna
Figyelne Badoerre
Fotó megosztása:
Figyelne Badoerre

Figyelne Badoerre

Figyelne Badoerre


“Igaz, hogy régóta nem versenyzett, de régóta a csapat fontos tagja, érdekes lesz látni, hogyan boldogul. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga, a csapatban mindenki támogatja majd, segítünk neki, ahogy csak tudunk.”

A Magyar Nagydíjon után a tavaly áprilisi Spanyol Nagydíj óta nem győzött Räikkönen bizakodó a hétvégével és az idény további részével kapcsolatban:

“Magyarországon jó helyen végeztünk, így újra a konstruktőri bajnokság harmadik helyére kerültünk, ez is a csapat célja az idényben. Ami engem illet, remélem, hogy a monacói harmadik és a budapesti második hely után még győzök ebben az évben valamikor. Tavaly motorhiba miatt nem értem célba Valenciában, idén jó lenne a dobogóra állni. Ez a cél, bár nem lesz könnyű. A kvalifikáció kulcsfontosságú, a mezőny elejéből és lehetőleg a pálya tiszta oldaláról kell indulni.”