A Ferrari a sérült Felipe Massa helyére a csapat “örökös” tesztpilótáját, Luca Badoert jelölte ki, miután Michael Schumacher egészségügyi okokra hivatkozva visszalépett a beugrástól. A 38 éves pilóta 1998 óta a maranellói csapat tartalékosa, de az 1999-es idény óta nem vett részt versenyzőként Forma-1-es futamon. A nyomás és rozsdásság meg is látszott a mai teljesítményén.

Badoer a délelőtti, első szabadedzésen a legutolsó helyen végzett, több mit három másodperccel elmaradva a legjobb, és bő egymásodperces hátrányban a 19.  időhöz képest. Délután a pilóta valamelyest versenyképesebb időt autózott, hátránya 2,6 másodpercre csökkent az élen végző Alonsóhoz, és 1,3-ra csapattársához, Räikkönenhez képest, viszont négy alkalommal is bakizott a bokszutcában.

A ferraris a második edzés első felében négyszer lépte át a 60 km/órás sebességkorlátozást: az első, 62,7 km/órás esetért 600 eurós büntetést szabtak ki rá, a második alkalommal 66 km/óránál mérték be, ezért 1800 eurós büntetés következett, harmadszorra a 65,9 km/órás “eredményért” már 3000 eurót szabtak ki rá, a negyedik, 61,2-es gyorsulás után pedig beidézték a versenybírók elé.

A csapat egyelőre mögötte áll
A csapat egyelőre mögötte áll

Badoer négyszer hibázott

Badoer négyszer hibázott

A csapat egyelőre mögötte áll
Döcögős volt az első nap
Fotó megosztása:
A csapat egyelőre mögötte áll

A csapat egyelőre mögötte áll

A csapat egyelőre mögötte áll


“Elégedett vagyok a ma történtekkel. Nehéz napra számítottam, és az is volt. Fontos volt, hogy nagy hibát ne kövessek el, és cégig tudjam vinni a programot. Most már elkezdhetjük a munkát a beállításokon, rám szabhatjuk az autót” – értékelt az olasz.

“A csapat nem szabott számomra konkrét célt a hétvégére, és ennek örülök is, mert fel kell építeni az önbizalmamat, és újra kell szoknom a versenyhétvégét. Hálás vagyok Michaelnek (Schumacher), hogy eljött és számíthatok a segítségére – elsősorban emberi oldalról fontos, de műszaki kérdésekben is támaszkodhatok rá” – tette hozzá.

A Ferrarinál kiemelték, hogy bíznak Badoerben, tudják hogy nehéz feladatot kapott, a pontszerzésben csak Räikkönenre támaszkodnak az Európa Nagydíjon.