Lewis Hamilton magyarországi győzelme után a McLaren az újabb sikerre hajt a hétvégén. Ehhez új alkatrészeket is hoz a csapat, amelyekkel az első szabadedzésen külön-külön kísérletez majd Hamilton és Heikki Kovalainen.

“A hétvégén új első szárnyat vetünk be, amely remélhetőleg javít majd a teljesítményünkön. Az első edzésen ez az egyik autón lesz, míg a másikra az új hátsó padlólemezt szereljük fel, összevetjük a kettőt, és a második edzésen már mindkét autón fenn lesz a két összehangolt újítás” – magyarázta a csapatfőnök, Martin Whitmarsh.

Az angol szerint a KERS is nagy előnyt biztosít majd a mclareneseknek:

“A KERS kétségtelenül előnyös. Egy kicsit javít a köridőn, előzésnél és védekezésnél is hasznos, és ha a mezőny elején vagyunk, a rajtnál is előnyt jelent. Az év elején még túl hátul voltunk ahhoz, hogy ki tudjuk használni a rajtnál, de mostanra kezdenek összeállni a dolgok, izgalmas technikai kihívás a csapatnak, a pilótáknak.”

A McLaren versenyzői tavaly jól szerepeltek az első valenciai versenyen: Hamilton második, míg Kovalainen a negyedik helyen ért célba.