Kedden fellélegezhetett Fernando Alonso, a Nemzetközi Automobil Szövetség fellebbviteli bírósága ugyanis pénzbüntetésre módosította csapata, a Renault valenciai eltiltását. A kétszeres világbajnok így megmutathatja magát a spanyol közönségnek, szeretne is tovább versenyben maradni, mint tavaly, amikor egy kör után mehetett zuhanyozni.

“Biztató volt magyarországi teljesítményünk, az autó remekelt, de a pole még minket is meglepett” – nyilatkozta Alonso. “Szomorú, hogy fel kellett adnom a versenyt, de próbálom a dolog jó oldalát nézni: szerintem Valenciában is ugyanolyan versenyképesek lehetünk, mint a Hungaroringen. Nagyon rövid volt a tavalyi versenyem, még egy kört sem mentem, most szeretnék jobban szerepelni.”

“Mindenkinek jót tett a hosszú szünet, felfrissült a csapat, újult erővel vághatunk neki a szezon hajrájának. Új csapattársat is kaptam erre a hétvégére, biztos vagyok benne, hogy Romain jó munkát fog végezni. Korábban is jó kapcsolatban voltunk, remélhetőleg jó pár értékes ponttal tud segíteni minket.”

“Számomra mindig különleges érzés Spanyolországban versenyezni, Valencia csodálatos város. Mindig szerettem az utcai pályákat, olyan érzés, mintha az egész város együtt élne a versennyel. Jó lenne, ha a hihetetlen támogatást nyújtó közönség előtt a dobogóért küzdhetnék, az elsődleges cél azonban a pontszerzés.”