Ugyan eddig is nyílt titok volt, miután biztossá vált, hogy részt vehetnek a hétvégi futamon, már hivatalos is: az Európa Nagydíjtól Fernando Alonso csapattársa a svájci-francia Romain Grosjean lesz a Renault-nál.

A csapat közleménye szerint mindkét fél legjobb érdekeinek megfelelően kölcsönös alapon engedte el Piquet-t, és helyére a tartalék pilótát, Grosjeant ülteti. A 23 éves versenyző 18 éves kora óta vesz részt a francia gyártó utánpótlásprogramjában, 2006-ban megnyerte a francia Formula Renault sorozatot, 2007-ben az F3 Euroseries bajnoka lett, majd 2008-ban az első GP2 Asia szériában is diadalmaskodott. A fő GP2 sorozatban a versenyző tavaly két győzelemmel és további négy dobogós helyezéssel a negyedik helyen zárt, az idei bajnokságban pedig szintén két győzelemmel pillanatnyilag a második a pontversenyben.

“Örömmel adunk versenyzési lehetőséget a csapatnál Romainnek. Figyelemre méltó ifjú tehetség, arra számítunk, hogy az idény második felében Fernando mellett bizonyítja majd a képességeit. Ezzel egy időben szeretnénk megköszönni Nelsonnak a velünk töltött idő alatt végzett munkáját, és minden jót kívánunk neki a jövőt illetően” – mondta a csapatfőnök, Flavio Briatore.

Alonso mellett nem lesz könnyű dolga

Alonso mellett nem lesz könnyű dolga

Alonso mellett nem lesz könnyű dolga


“Büszke vagyok, hogy a Renault-csapat nekem adott lehetőséget, hogy a versenyzőjük lehessek. Nagyon várom, hogy az R29-est vezethessem, igyekszem a legjobb eredményt hozni a csapat számára. Megtiszteltetés Fernando csapattársának lenni, különösen motiváló egy kétszeres világbajnok mellett kezdeni a Forma-1-es pályafutásomat” – mondta a hétvégén debütáló Grosjean.

Grosjean tartalékos szerepét a hétvégétől a szintén Renault-kötődésű GP2-es, a brazil Lucas di Grassi veszi át.