Az olasz Corriere dello Sport szerint olyan jól halad Felipe Massa gyógyulása – nemrég Rubens Barrichello is erről számolt be -, hogy akár még az idei szezonban visszatérhet a Forma-1-be. A lap a szeptember második hétvégéjén következő Olasz Nagydíjat említi.

A cikk arról ír, hogy Massa mindenképpen szeretne versenyezni, de ezt csak akkor teheti meg, ha az összes orvosi vizsgálaton kifogástalan eredményeket produkál. Úgy tudni, hogy a versenyző állapotát a jövő hónap elején Párizsban mérik majd fel a szakértők.

A Grandprix.com Massával kapcsolatban megjegyzi, hogy a pilótának nem is elsősorban a szeme környékén szerzett sérülése jelenthet gondot, sokkal komolyabb ennél a koponyaalapi törése – Schumacher is ugyanezért visszakozott -, amely a tökéletes gyógyulás előtt elég veszélyes is lehet.

Ferrari-országban térhet vissza

Ferrari-országban térhet vissza

Ferrari-országban térhet vissza


A Ferrari főnöke, Stefano Domenicali egyelőre semmi konkrétumot nem mond a brazil visszatéréséről: “Nagyon örülök Felipe állapotának. Az elmúlt két hétben végzett orvosi vizsgálatok eredményei nagyon biztatóak. Egyelőre türelmesnek kell lennünk, nem szabad kapkodni, lépésről lépésre kell haladni” – mondta az olasz szombaton.

A hétvégi Európa Nagydíjon a tesztpilóta, Luca Badoer helyettesíti Massát a Ferrarinál, de a pótlástól nemrég visszakozott Michael Schumacher későbbi, mondjuk a jövő heti Belga Nagydíjra való beszállása sem kizárt.