Lewis Hamilton nem lett a népszerűség bajnoka, miután az Ausztrál Nagydíjon a McLarennel egyetértésben átverte a versenybírókat, ezért utólag kizárással fizetett. A brit pilóta egy interjúban elismerte, hogy hibázott, de próbálta menteni a menthetőt. “Hibát követtem el, de csak annyit mondhatok: senki sem tökéletes” – nyilatkozta a Daily Mailnek.

“Emberi lény vagyok. Nem egy szupersztár, akire istenként vagy valami hasonlóként kell tekinteni. Nem vagyok az. Nincsenek szuperképességeim, egyszerű ember vagyok, aki a semmiből jutott el valahova. De elég egy hiba, és minden ezzel lesz tele.”

“Minden sportember, színész vagy bárki, aki elér valamit, a középpontba kerül, de ha egyszer hibázik, máris beszédtéma lesz. Nálam is csak egy megcsúszás volt.” Hamiltont nem bosszantja, hogy botránya után, Jenson Button sikereit látva sok brit szurkoló a Brawn-pilótát kezdte favorizálni.

“Ez cseppet sem zavar, a világ így működik. Az emberek a győzteseket szeretik, ahogy a fociban, sokan annak a csapatnak drukkolnak, amelyiknek a legjobban megy.” Hamiltont több szurkoló is arrogánsnak tartja, valamint kritizálja életvitelét, holott abban a mclarenes szerint semmi kivetnivaló sincs.

“Csak azok a cikkek mondatják ezt velük, amelyeket olvasnak. Sokan mondják, hogy van egy hajóm, pedig soha nem volt, bár volt egy időszak, amikor béreltem egyet. Nem költök, nem pazarolok feleslegesen pénzt. Néha elviszem a barátnőmet egy utazásra, ezek közül valóban jobbakat is meg tudok fizetni, mint mások. De még így sem élek extravagáns életet.”