A Force India idén már többször is közel került ahhoz, hogy elérje 2009-re kitűzött célját, a pontszerzést, de a balszerencse mindig közbeszólt. A csapat technikai főnöke, James Key szerint azonban tényleg csak idő kérdése, hogy mikor válik valóra az ígéret.

“Többször is voltak már az autóink pontszerző helyen idén, de még nem sikerült eredményre váltani. Jó lehetőségünk volt az idény közepén, a silverstone-i előrelépésünk után, de ott Adrian (Sutil) szerencsétlen kvalifikációs balesete jött közbe.”

“Ennek ellenére Giancarlo (Fisichella) a futamon a 16. helyről a tizedikre kapaszkodott, csak pár másodperccel maradt le a pontokról, bizonyítottuk, hogy a tempónk megvolt. Németországban jól ment az időmérő, és pontszerző helyen jártunk, amíg Sutil össze nem akadt Räikkönennel az első kiállás után” – magyarázta a csapat honlapján a vezető.

“Magyarországon nem voltunk olyan versenyképesek, de van még bőven a tarsolyunkban az idény második felére is, csak ki kell végre használnunk az összes adódó lehetőséget!”

Key kiemelte, hogy idén hihetetlenül szoros az F1-mezőny, ezért a kvalifikáció mindig kulcsfontosságú:

“Ma már nincsenek gyenge csapatok, tizedek, századok vannak csak az autók között, az egész mezőny alig több mint egy másodpercen belül van. Ez így borzalmasan szoros, ezért a jobb fejlesztésekkel komoly előrelépést lehet elérni. A legfontosabb az optimális időmérős szereplés. Életbe vágó a jó rajtpozíció.”