Elkeserítő a hír, de megkönnyebbültem
Elkeserítő a hír, de megkönnyebbültem

Briatore tök hülye az F1-hez?

Briatore tök hülye az F1-hez?

Elkeserítő a hír, de megkönnyebbültem
Piquet szerint autója mindig rosszabb volt
Csapatjátékos vagyok
Nem barátok, az biztos
Tőle nem várhat semmit
Fotó megosztása:

Tőle nem várhat semmit

Tőle nem várhat semmit

A Renault-tól nemrég kirúgott Nelsinho Piquet a közelmúltban már előadta panaszait volt csapatfőnökéről, Flavio Briatoréről. A brazilnak most újra akadt mondanivalója, azt állítja, hogy a menedzsereként is dolgozó olasz nem tesz semmit a karrierjéért.    

“Szerinte a menedzser dolga annyi, hogy elvesz 20 százalékot a versenyző fizetéséből. Én ellenben úgy gondolom, hogy az lenne, hogy a lehető legjobb szerződést hajtsa fel” – mondta Piquet a brazil SporTV-nek.
 
Annak ellenére, hogy elvileg továbbra is Briatore menedzseli, a 24 éves pilóta nem nagyon reménykedik abban, hogy így szerződéshez juthat 2010-re.

“Flavio sosem érezte feladatának, hogy új versenyzői állást kerítsen nekem, és ezután sem fog ezzel foglalkozni” – panaszkodott a versenyző, hozzátéve azért, hogy felvette már a kapcsolatot a jövőre érkező új csapatokkal, de egyelőre semmi konkrét fejlemény nincs ezen a téren.

Piquet az Autosportnak arról is beszélt, hogy a csapatfőnök nem ért a Forma-1-hez:

“Semmit sem tud a Forma-1-ről. Egyszerűen nem érti, hogyan működik a csapat. Az is vicc, amit a csapatrádión művel – fogalma sincs, mi történik a futamon, néha azt is megkérdezi, hogy száraz vagy esőgumi van-e az autón, amikor nyilvánvaló.”

“Mindenki tudja, hogy az egója mindennél nagyobb. Lehet, hogy jó üzletember vagy akármi, de az F1-csapat meglenne nélküle. Kezdettől fogva a csapatmegbeszéléseken is értelmetlen dolgokat mondott, ha nem az üzletről volt szó. Csakis azzal van a csapat hasznára, hogy jóban van Bernie-vel és az FIA-val, egyébként annyit tud az autóról, mint a húgom. Igazából Pat Symonds (a technikai főnök) az, aki átlátja a dolgokat.”